מה תפקיד השפה שלנו? לתקשר או לבטא את עצמנו? האם כואב לכם יותר כשמשהו תקוע לכם בגרון ואתם לא מצליחים להוציא אותו, או כשאתם חשים מנותקים מהקרובים אליכם? התשובה לשאלה הזו עשוי לתרום לכם למצוא זוגיות.
ליצור קשר או לבטא את עצמי?
אני מנסה לחשוב למה בעצם היה לי כל כך חשוב ללמוד “לדבר” או “לתקשר” עם נשים כגבר צעיר שלא ממש הלך לו בתחום. השאלה הזו מקבלת מקום רב יותר כיום כשאני פונה לקהל של גברים ומנסה להביא מזור לכאב שלהם בכך שאני מלמד אותם לתקשר; מה הם באמת רוצים לעשות עם המיומנויות השפתיות האלה, עם שפת החיזור שהם רוכשים- ליצור קשר, או לבטא את עצמם?
בעיניי אין תשובה אחת נכונה. אבל חשוב שנבין את התשובה, כי היא תעזור לנו להגיע למטרה שלנו.
עניין של תרבות
עובדה מעניינת היא שבתרבות המערבית (שישראל היא חלק ממנה), אנשים רואים בשפה אמצעי לבטא את עצמם. וודאי אמרו לכם בבחרותכם שחשוב ש”תבטאו את עצמכם”.
אם הייתם גדלים בסין, למשל, סביר להניח שהייתם רואים בשפה אמצעי ליצירת קשר. סין, כמדינה עם תרבות קולקטיביסטית, מקדשת יותר זהות עצמית של חיבור וקשר לסביבה שלי. שם נערים מתבגרים לומדים שהזהות העצמית שלהם היא חלק ממארג- מהמשפחה, מכפר וכו’.
מה בין הזהות העצמית למציאת זוגיות?
זהות העצמי שלי- אינדיווידואליסטי או קולקטיביסטי תסייע לכם גם להתחבר לבת זוג מתאימה יותר עבורכם. דמיון ערכי שכזה הוא חשוב ביותר להצלחה של זוגיות; מקום המשפחה בחיינו, חשיבות הגשמת החלומות האישיים, לעומת מילוי התפקידים החברתיים שהוטלו עליי.
מה אתכם? מה חשוב לכם יותר- לבטא את עצמכם, או להיות שייכים? מה יכאב לכם יותר- כשיש לכם משהו שתקוע לכם בגרון ואתם לא מצליחים להוציא החוצה, או כשאתם בודדים?
מלמד דינמיקה רגשית רומנטית, ומלווה גברים ונשים ליצירת מערכות יחסים רומנטיות משמעותיות. מאפשר לאנשים לחוות יותר אהבה, אינטימיות, חופש, ביטוי וחיבור רגשי לבני ובנות המין השני. קראו עוד על הסיפור שלי.